راهنمای سفر به چین، کشوری ۷ هزار ساله!
چین به عنوان یکی از تاریخی ترین کشورهای دنیا، دارای آوازه ای جهانی است و بخاطر حضور پررنگی که در تمامی بازارهای خرید و فروش داخلی دارد، در بین مردم ما آوازه بسیار طولانی دارد. از پوشاک چینی،خوارکی ها، انواع ماشین تا صنایع و محصولات موجود در کشورمان ردپایی از حضور چین وجود دارد. اما باید به جاذبه های گردشگری و توریستی چین هم توجه کنیم، چرا که علاوه بر تاریخ غنی و بزرگی که دارد، با فرهنگی خاص و ویژه نیز در هم آمیخته است. در مقاله راهنمای سفر به چین، قصد داریم تا اطلاعات کاملی در مورد این سرزمین افسانه در اختیار شما قرار دهیم.
سفر به چین، کشوری افسانه ای
چین کشوری تاریخی است که به خوبی ترکیبی از سنت و مدرنیته را در معرض دید علاقمندان قرار می دهد. جاذبه های توریستی و گردشگری چین به قدری زیاد است که ماه ها می توانید از آنها دیدن کنید و از سفر خود لذت ببرید و هرگز دچار تکرار نشوید. از غذاهای متنوع و خاص گرفته، تا جشن های ویژه و نمادهای مخصوص چین، و یا مکان های تاریخی و طبیعی و زیبای آن که تنها یکی از آنها می تواند انگیزه کافی برای خرید بلیط هواپیما و سفر به چین را به شما بدهد.
تاریخ کشور چین به قدری غنی است که مانند آن را نمی توان به راحتی در جای دیگری از دنیا پیدا کرد، و چین را باید موزه ای زنده و سفری در دل تاریخ دانست. چین که به نام جمهوری خلق چین هم شناخته می شود، در شرق قاره آسیا قرار دارد و با داشتن بیش از ۱٫۵ میلیارد نفر جمعیت، یکی از پرجمعیت ترین نقاط جهان است.
همچنین چین با وسعتی ۹٫۶ کیلومتری چهارمین کشور بزرگ دنیا بعد از روسیه، کانادا و آمریکاست. چین به قدری گسترده است که از مناطق کوهستانی؛ جنگلی، کویری، دریایی و استوایی را در دل خود جای داده است. این کشور پهناور از بخش غربی خود به کوه های هیمالیا می رسد و مرزهای آسیای میانه را پوشش می دهد. در بخش شرقی مرزهای ساحلی و دریایی دارد و در بخش های جنوبی هم به همسایگی کره و ژاپن می رود.
مروری بر پیشینه چین؛ تاریخی هفت هزار ساله
تمدن چین باستان یکی از کهن ترین و قدیمی ترین تمدن های تاریخی دنیاست که نظیر آن را به ندرت در جای دیگری از دنیا می توان پیدا کرد. تمدن و حضور انسان برای اولین بار در این منطقه در حوالی دشت های شمالی آن شکل پیدا کرد و نظام سلطنتی و سیاسی آن نیز عمری ۶ هزار ساله دارد! اولین حکومتی که در این منطقه به قدرت رسید، سلسه پادشاهی شیان بوده است که در حدود ۲ هزار سال بر چین حکومت می کردند. آخرین سلسه پادشاهی سرزمین چشم بادامی ها هم بلاخره در سال ۱۹۹۱ از هم پاشید و جمهوری چین در این کشور به قدرت رسید.
چین در اوایل قرن بیستم میلادی دوره ای از جنگ های داخلی را پشت سر می گذاشت و کشور به دو اردوگاه سیاسی حزب کمونیست و کومینتانگ تقسیم شده بود تا اینکه در نهایت در سال ۱۹۴۹ کمونیست ها پیروز شدند و جمهوری مردمی چین بصورت رسمی تشکیل شد. چین پس از اجرای اصلاحات اقتصادی خود پس از این سال ها اقدام به برنامه ریزی برای یک اقتصاد مدرن کرد و توانست در کوتاه ترین زمان ممکن یکی از سریعترین رشد های اقتصادی دنیا را به نمایش بگذارد.
درحال حاضر چین بزرگترین صادرکننده و دومین واردکننده بزرگ دنیاست و همچنین در بحث تولید ناخالص ملی، رتبه دوم دنیا را به خود اختصاص داده است. کشور چین به لحاظ سیاسی نیز دارای نقشی تعیین کننده و موثر می باشد بطوریکه همیشه عضو شورای امنیت سازمان ملل، سازمان تجارت جهانی و اپک بوده است. همچنین چین بزرگترین ارتش دائمی دنیا را دارد. به لحاظ مالی نیز دومین کشور دنیاست که بیشترین بودجه دفاعی بزرگ دنیا را به خود اختصاص می دهد.
راستش را بخواهید دیگر نیاز به دلیل دیگری برای ترغیب شما در سفر به چین نیست! اگر اهل ماجراجویی و سفرهای هیجان انگیز هستید، بد نیست بدانید که هر ساله در کشور چین و در فصل زمستان یک جشنواره بین المللی زمستانی به نام فستیوال بین المللی مجسمه سازی یخ و برف هاربین برگزار می شود. دیگر منتظر چه هستید؟! پیشنهاد می کنیم کمی هم در مورد بهترین فستیوال های زمستانی دنیا مطالعه کنید.
اطلاعات کلی، ارز رایج و فرهنگ مردم چین
از آنجا که کشور چین بسیار گسترده و پهناور است و همچنین تحت تاثیر تاریخی غنی قرار دارد، در سفر به چین می توانید فرهنگی آمیخته با غذاها، اداب و رسوم، لباس ها، انواع طالع بینی، کونگ فو و اپرا را ببینید. ارز رایج در کشور چین با نام یوان شناخته می شود و نام دیگر آن رنمینبی است. نماد مورد استفاده برای نمایش واحد پول یوان؛ ¥ است و در واحد های یک، دو، پنج، ده، بیست، پنجاه و صد یوان صادر می شود. همچنین برای واحد های کوچک تر سکه های jiao و fen نیز در ارز های کشور چین قرار دارند که در واحد های ۱ و ۲ و ۵ در دسترس اند.
وضعیت جوی و آب و هوایی کشور اژدهای قرمز!
چین با وسعت گسترده ای که دارد، دارای آب و هوای متنوعی است و با توجه به این جنبه می توانید سفر خود را با توجه به علایق آب و هوایی تان انتخاب کنید. چین در تمام فصل های سال دیدنی است و می توانید از زیبایی های آن همیشه لذت ببرید. با اینحال بهترین زمان سفر به چین ماه آوریل است، هرچند که هزینه های سفری تان کمی بالاتر می رود.
دمای هوا در چین در گرمترین فصل سال به ۲۶ درجه می رسد و سردترین دمای آن نیز منفی ۴ درجه است. تپه ها و رشته کوه های چین نیز به لحاظ جغرافیایی و جوی از جاذبه های توریستی آن هستند و برای مثال قله های مرتفع کوه هیمالیا و کوه اورست را به عنوان بام دنیا در خود دارد. همچنین دریاچه خشک آدینگ در منطقه تورپان نیز سومین بستر پست دنیاست که در کشور چین قرار دارد.
شرایط جوی چین در قسمت های مختلف کشور دارای تنوع بسیاری است بطوریکه در فصل های مرطوب تحت تاثیر باران های موسمی و در زمستان نیز تحت تاثیر بادهای سرد شمالی و گاهی نیز در معرض طوفان های موسمی است که بارها باعث انواع سونامی و سیل های مخرب در این منطقه شده.
بهترین زمان سفر به چین؛ کشور آسمانی
برای اینکه چه زمانی را بهترین زمان سفر به چین معرفی کنیم، باید ابتدا هدف سفرتان را مشخص کنید که قصد سفر شما به چین چیست؟ برای مثال اگر به منظور تفریح و گردش قصد سفر به چین را دارید بهتر است زمان سفر خود را همزمان با آغاز سال نو چینی هماهنگ کنید تا بتوانید از جشن های زیبا و تفریحات و فستیوال های زیبا چینی دیدن کنید. اما اگر قصد سفرتان گردشگری و تجربه خاص ترین رخداد های دنیاست بهتر است در فصل پاییز و زمستان به چین سفر کنید.
البته با توجه به اینکه عده کثیری از مدرم تمایلی به سفر در فصل های سرد سال ندارند، باید بهترین زمان سفر به چین را فصل های بهار و تابستان در نظر بگیرید. بطور کلی فصل های تابستان و بهار برای سفر به تمام دنیا جز بهترین زمان ها ممکن برای سفر هستند.
ماه های ژوئن، جولای و آگوست که مصادف با ماه های تیر و مرداد و شهریور به تاریخ شمسی می شوند بهترین ماه های سفر به چین اند. البته ممکن است با گرمایی در حدود ۳۵ درجه مواجه شوید و برای فرار از گرمای تابستان و لذت بردن از سفر می توانید به ماطق کوهستانی کشور رفته و از مناطق بکر و دیدنی کشور چین دیدن کنید. در حقیقت فصل تابستان را باید بهترین زمان ممکن برای دیدار از جاذبه های طبیعی و مناطق کوهستانی چین معرفی کرد.
اما اگر قصد سفرتان شرکت در فستیوال های جذاب آسیایی، خرید، گردشگری و یا سفرهای کاری باشد، مسلما زمان های خاص دیگری را باید در نظر بگیرید تا بهترین استفاده ممکن از زمان را در سفر خود تجربه کنید. اگر به اطلاعات بیشتری در مورد بهترین زمان برای سفر به چین احتیاج دارید پیشنهاد می کنیم از مقاله بهترین زمان سفر به چین دیدن کنید.
جاذبه های توریستی چین؛ خاص ترین دیدنی های دنیا!
اگر بخواهیم جاذبه های توریستی و تاریخی چین را معرفی کنیم حتی می توان چندین جلد کتاب برای آن نوشت! لذا در ادامه تنها به معرفی تعدادی از بهترین مکان های توریستی، تفریحی و گردشگری کشور چین می پردازیم تا در سفر خود برای انتخاب مکان های دیدنی راهنمایی کامل در اختیار داشته باشید. جاذبه های چین بسیار زیاد است و برخی از آنها را باید به عنوان شگفتی های دنیا معرفی کنیم، و نه فقط جاذبه توریستی و به عنوان مکانی دیدنی!
دیوار بزرگ چین، بزرگترین دیوار دنیا
راستش را بخواهید این اثر باستانی به قدری شناخته شده است که نیاز به هیچ معرفی ندارد. دیوار بزرگ چین علاوه بر اینکه برروی سطح خاکی کره زمین رکورد بزرگی را به خود اختصاص داده، گفته می شود که از کره ماه نیز قابل رویت است!
برای معرفی اهمیت گردشگری و زیبایی های دیوار چین می توانیم ساعت ها به نقد و بررسی بپردازیم اما در بحث تاریخی باید آن را به عنوان اصلی ترین جاذبه توریستی چین معرفی کنیم. امتداد دیوار چین به چندین استان کشور می رسد و اگر از جمعیت و شلوغی فراری هستید و می خواهید به خوبی از این اثر شگرف تاریخی دیدن کنید، بهتر است برای دیدار از دیوار چین به Mutianyu، Jinshanling و Gubeikou سفر کنید تا فرصت بهتری برای دیدار از دیوار بزرگ چین داشته باشید.
شهر ممنوعه؛ بزرگترین بنای چوبی دنیا
شهر مممنوعه را به عنوان وسیع ترین و کامل ترین مجموعه معماری چوبی در جهان بشمار می آورند. احداث شهر ممنوعه در سال ۱۴۰۶ میلادی با دستور “جو دی” دومین امپراتور سلسله مینگ آغاز گردید و ظرف ۱۴ سال ساخته آن به اتمام رسید. این شهر مجموعا محل سکونت بیش از ۲۴ امپراتوری بوده و از سال ۱۹۲۴ دیدار از آن در اختیار عموم قرار گرفت و تبدیل به یکی از جاذبه های توریستی چین شد.
این اثر نادر با ساختگاهی مستطیل شکل مساحتی حدود ۷۲ هکتار را در برمی گیرد. ابعاد آن ۹۶۱ متر طول در امتداد شمال به جنوب و ۷۵۳ متر عرض در امتداد شرق به غرب است. دیواری با ارتفاع ۱۰ متر و خندقی با عرض ۵۲ متر دورتا دور مجموعه را فراگرفته است. دیوار در هر ضلع خود یک دروازه را جای داده است. بر روی ضلع جنوبی «دروازه نیمروز» و بر روی ضلع شمالی «دروازه نیروی ایزدی» قرار دارد. دیوار ها ضخیم هستند و طوری طراحی شده اند که در برابر آتش توپخانه آن زمان مقاومت کنند.
جاذبه های این شهر و قصرهایش به قدری زیاد است که تنها باید یک هفته تمام را صرف دیدار از جاذبه های آن کنید. می توانید زیباترین اژدها های دنیا را در نقش و نگار های این شهر ببینید.
قصر تابستانی؛ نمونه ای از بهترین باغ های چین
این قصر در سال ۱۹۷۵ میلادی ساخته شده و در نوع خود شاهکاری از طراحی باغ های چینی است. در این محوطه انواع چشم انداز های طبیعی مانند تپه ها، سرسراها، پل و ها و قصر های خاص را می توانید ببینید که همگی ساخته دست بشر هستند. این اثر تاریخی شگرف در سال ۱۹۸۷ در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسید و مهمترین بناهای موجود در آن دو اثر تپه عمر طولانی و دریاچه کونمینگ هستند.
مساحت این مجموعه به ۳ کیلومتر می رسد و بالغ بر ۷۰ هزار متر مربع از آثار و بناهای تاریخی را در دل خود جای داده است. اولین قدم ها برای ساخت این مجموعه در سال های ۱۱۱۵ بر داشته شد و فاز اولیه آن تا سال ۱۲۳۴ به اتمام رسید و در ادامه بخش های دیگری نیز به ان اضافه شد تا تبدیل به اثر امروزی گشت.
سرانجام در سال ۱۹۲۴، هنگامی که پس از پیروزی انقلاب چین آخرین امپراتور این کشور از شهر ممنوع بیرون رانده شد، درهای مجموعه قصر تابستانی پکن نیز مانند بسیاری دیگر از بناهای سلطنتی این کشور به روی عموم مردم گشوده شد.
معبد آسمانی
معبد آسمانی به عنوان یکی از جاذبه های بی نظیر کشور چین و کامل ترین قربانگاه باستانی چین است. پادشاهان سلسله های مینگ و چینگ هر سال در این معبد مراسم پرشکوهی برای آسمان و برکت محصولات فراوان بر پا کرده اند . شاه در چین فرزند آسمان نامیده می شده و با این هویت کشور را حکمفرمایی می کرده است . لذا برگزاری مراسم قربانی آسمان اختیار خاص شاه بوده است. معبد آسمانی در جنوب شهر ممنوعه قرار دارد و مساحت آن ۴ برابر شهر ممنوعه است.
جنوبی ترین دیوار معبد آسمانی چهار گوشه ؛ نشانه زمین و شمال ترین ضلع دیوار نیم دایره نشانه آسمان است . این طراحی از ایده باستانی چین درباره آسمان گرد و زمین چهار گوشه سر چشمه گرفته است .معبد آسمانی به معبد داخلی و خارجی تقسیم می شود و دو دیوار گرد دوردور آن را فرا گرفته است . ساختمان های اصلی در یک خط از جنوب تا شمال معبد داخلی آرایش یافته است که شامل یوان چیو ؛ “خوان چون یو” و سالن” چی نیان” می باشد.
میدان تیان آمن
این میدان دز شهر پکن قرار دارد و به عنوان بزرگترین میدان شهری دنیاست که در حدود ۴۴۰۰۰۰ متر مربع مساحت دارد. در وسعت این میدان باید چنین گفت که بالغ بر ۱۰۰۰۰۰۰۰ خانه چینی را می توان در چنین فضایی احداث کرد. برای تزئین این میدان از انواع گل های زیبا و پر زرق و برق استفاده شده است و پرچم کشور چین در گوشه و کنار های آن به چشم می خورد.
این میدان با بزرگ با بناهای متعددی مانند بنای قهرمانان سالن یادبود مائوتسه تونگ موزه ملی چین وتالار بزرگ خلق چین احاطه و تزئین شده است که روزانه هزاران گردشگر را به خود جلب می کند. در مرکز این میدان بنای یادبود قهرمانان کشور با ۳۷٫۹۴ متر ساخته شده از سنگ گرانیت به یاد قهرمانان ملی چین چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.
در بخش شرقی میدان موزه ملی چین قرار دارد که در آن بیش از ۳۰۰۰۰۰۰ اثر تاریخی وجود دارد! و بیش از ۴۵۰۰ مقاله و مستند و کتب خطی نیز رد آن نگهداری می شود که در باب گذشته و اصالت کشور چین اند. در بخش غربی میدان نیز تالار بزرگ خلق چین قرار دارد که در سال ۱۹۵۹ ساخته شده است و مساحتی در حدود ۱۷۰٫۰۰۰ هزار متر مربع را شامل می شود. این بنا به دلیل برگزاری کنگره خلق چین به تالار بزرگ خلق نامیده می شود. این بنا یکی از ساختمان های با شکوه می باشد که در بدو ورود ستون های بلند مرمر سفید با لوسترهای کریستال بزرگ چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.
معبد مینگ؛ آرامگاه امپراتوران چین
این معبد زیبا در ۵۰ کیلومتری شمال غرب پکن قرار دارد و مجموعه ای از آرامگاه های ۱۳ پادشاه سلسه مینگ در چین است و مجموعا ۷ معبد بزرگ را در خود دارد. تمام این ۱۳ آرامگاه دارای طراحی و ساختی مشابه هستند از طریق راهی به نام راه بهشت به یکدیگر متصل شده اند.
بزرگترین مجموعه در این بین آرامگاه چانگ لینگ است و کوچترین معبد موجود هم آرامگاه یونگ است. در بحث قدمت نیز قدیمی ترین معبد این مجموعه بزرگ آرامگاه چانگ می باشد که در زمانی ۴ ساله ساخت شد و در سال ۱۴۰۹ به اتمام رسید. این معبد دارای ۳ حیاط می باشد که کف و سالن های آن با کاشی های لعابدار تزئین شده. این ساختمان یکی دیگر از بزرگترین ساختمان ها و معابد چوبی چین است.
پارک بی های Beihai؛ تاریخی هزار ساله
این پارک وسیع و خاص در منطقه Xicheng قرار دارد و تاریخی ۱۰۰۰ ساله را در دل خود نهفته است و احداث آن در طول سلسه حکومت ۵ پادشاه از سال های ۱۱۲۵ تا ۱۹۱۱ به طول انجامیده است. باغ مساحتی در حدود ۶۹ هکتار دارد و نیمی از آن نیز محسور در آب است و دارای چهار بخش مختلف است.
از قسمتهای مهم این پارک می توان به معبد Yong’an اشاره کرد که بزرگترین مجموعه این پارک است و به معبد صلح نیز موسوم می باشد. این معبد از چندین سالن برج نگهبانی و دیوار حائل تشکیل شده و محلی برای عبادت خدایان مختلف بوده است.
سمبل این پارک معبد لامائی است که در بالاترین نقطه پارک قرار گرفته و ۳۶ متر ارتفاع دارد و در سال ۱۶۵۱ ساخته شده است و همچنین ۲ قطعه از بدن بودا در این محل نگهداری می شود. قسمت غربی این معبد در گذشته محل استراحت و زندگی پادشاهان سلسله Qing بوده است.
یکی از سالن های معروف آن سالنی به نام ۹ اژدها است که در سال ۱۷۵۶ ساخته شد و دیوار های آن با آجرهایی لعابی و رنگارنگ ترئین شده است و ۱۳۷۶ مجسمه بودا در ابعاد مختلف در آن قرار دارد!
معبد لاما؛ بزرگترین معبد چین
این معبد نیز در لیست بزرگترین و بهترین معابد چین قرار دارد که به خوبی باقی مانده و در شهر پکن قرار دارد که در سال ۱۶۹۴ ساخته شده و اتمام رسیده است. این معبد بر اساس اسناد تاریخ محل زندگی و حکومت امپراتور Yongzheng بوده که سومین پادشاه سلسه خود محسوب می شده است.
از سال ۱۷۴۴ این معبد به طور کلی تغییر پیدا کرد و از یک کاخ تبدیل به یک معبد شد. بناها و آثار موجود در این معبد دارای تقارنی بسیار خاص و دیدنی در ساخت خود هستند که نگاه هر بیینده ای را به خود جلب و خیره می کند و از جمله سالن های معروفی که در این مجموعه وجود دارد می توانیم به سالن پادشاه آسمانی؛ سالن هماهنگی؛ سالن صلح، سالن برکات سرمدی و سالن چرخ دارما اشاره کنیم.
مکان های دیدنی و تاریخی کشور چین به قدری زیاد است که می توانیم چندین مقاله را در معرفی این مکان های دیدنی معرفی کنیم و تنها در به معرفی تعدادی از معروف ترین آنها پرداخته شد. در ادامه مقالات دیگری نیز در مورد جاذبه های گردشگری چین وجود دارد که می توانید از آن ها دیدن کنید.
هزینه های سفر به چین
در بحث مخارجی که در سفر به چین خواهید داشت باید هزینه های پیش روی شما را با مبالغ مورد نیاز برای اخد ویزا و خرید بلیط آغاز کنیم. برای سفر به چین همچنین نیاز به اخذ ویزای شینگن دارید و باید آن را در کنار پاسپورت خود به همراه داشته باشید.
برای آنکه دید بهتری برای سفر خود داشته باشید می توانیم سفری کم هزینه را با درنظر گرفتن هزینه های اقامتی، خورد و خوراک و بازدید از مکان های دیدنی کشور چین در حدود ۲۰۰ یوان در روز به شما معرفی کنیم. سفری متوسط با استفاده از هتل با اتاق های دو تخته و صرف غذا و استفاده از وسایل حمل و نقلی در حدود ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ یوان رد روز هزینه دارد و سفری گران قیمت برای شما از روزانه ۱۰۰۰ یوان به بالا خواهد بود.
در بخش پایانی مقاله نیز می توانیم به این موضوع اشاره کنیم که کشور چین به لحاظ توریستی و فرهنگی، کشور بسیار امنی است. البته همیشه توصیه می کنیم که از به همراه داشتن مبالغ زیاد پول نقد خودداری کنید و در ساعات خلوت شبانه روز در محیط های کم رفت و آمد و خلوت حضور نداشته باشید تا تجربه تلخی از سفر به چین برای شما به وجود نیاید.
نظرات