جزیره آشوراده در دریای خزر

تنها جزیره دریای خزر – هر آنچه باید در مورد جزیره آشوراده بدانید!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

احتمالا با خواندن عنوان این مطلب اولین سوالی که در ذهنتان شکل گرفته این است که دریای خزر با این عظمتش فقط یک جزیره دارد؟ شاید هم اصلا سوالی در ذهنتان به وجود نیامده باشد. در هر صورت بهتر میدانیم که زیاده گویی را کنار گذاشته و به اصل مطلب برویم. در این مقاله به سوالات زیر پاسخ می دهیم:

  • آشوراده تنها جزیره دریای خزر است؟
  • در گذشته در این جزیره چه اتفاقاتی رخ داده؟
  • جزیره آشوراده کجاست؟
  • چطور به جزیره آشورداه برویم؟
  • این جزیره چه جاذبه های گردشگری دارد؟
  • آیا می توان در این جزیره اقامت کرد؟

 

جزیره آشوراده

 

آشوراده تنها جزیره دریای خزر است؟

به طور فنی خیر. در دریای خزر چندین جزیره وجود دارد که آشوراده تنها یکی از آن ها به حساب می آید. جزیره آشوراده در واقع تنها جزیره دریای خزر است که در مرزهای ایران قرار دارد. در آن سوی مرزهای دریای خزر و در مرزهای کشورهای دیگر نیز جزایر دیگری وجود دارند که جزئی از سرزمین ایران محسوب نمی شوند. در واقع آشوراده تنها جزیره ایرانی در دریای خزر محسوب می شود.. جزایر دریای خزر عبارتند از:

  1. آشوراده
  2. جزیره اغورجه
  3. جزیره گیل
  4. جزیره چچن
  5. جزیره زنبیل
  6. جزیره ژانبای
  7. جزایر باکو

 

آشوراده تنها جزیره دریای خزر است؟

 

تاریخچه جزیره آشوراده

با اینکه اکنون توجه زیادی به این جزیره نمی شود، اما در گذشته اتفاقات زیادی در آن رخ داده است. برای مثال عده ای معتقدند سلطان محمد خوارزمشاه در این جزیره فوت کرده است. محمد خوارزمشاهی پادشاهی است که در زمان حمله مغولان به این جزیره فرار کرده بود. گفته می شود جزیره آشوراده همان جزیره آبسکون است که در منابع تاریخی از آن نقل شده است.

همچنین در دوران صفویه از این منطقه برای شکار استفاده می شده است. آن ها در جزیره آشوراده چندین قلعه نیز ساختند که به مرور در حال تخریب هستند.

از دیگر اتفاقات مهمی که در تاریخ این جزیره رخ داده تصرف آن توسط نیروهای روسی است. این اتفاق دوبار رخ داد. اولین بار در زمان آقا محمد خان قاجار این جزیره اشغال شد که در پی آن نیروهای ایرانی روس ها را بیرون کردند و بار دوم در زمان حکومت محمد شاه قاجار بود. بار دوم روس ها مدت بیشتری در این جزیره بودند و در آن قلعه های نظامی و مراکز تجاری و مسکونی بسیاری ساختند. تا مدتی بعد از پایان جنگ جهانی دوم روس ها همچنان در آشوراده بودند.

اتفاق دیگری که برای این جزیره افتاد، سیلی بود که در سال ۱۳۷۲ در این جزیره رخ داد. تا پیش از این سیل حدود ۱۰۰۰ نفر در این جزیره زندگی می کردند و امکانات زندگی نیز در این منطقه موجود بود. با این سیل ساکنان این جزیره به میانکاله رفتند و اکنون تنها ساکنان این جزیره کارکنان شیلات هستند.

 

تاریخچه جزیره آشوراده

 

جزیره آشورداه کجاست؟

این جزیره یکی از جاذبه های گردشگری استان گلستان به حساب می آید. در واقع این جزیره جزئی از شهرستان بندرترکمن استان گلستان است. فاصله این جزیره تا بندرترکمن ۱۰ کیلومتر است و فاصله آن تا شهر گرگان نیز بیشتر از ۴۰ کیلومتر نیست.

محققان معتقدند که این جزیره جزئی از منطقه میانکاله بوده که با بالا آمدن سطح آب دریا و به وجود آمدن کانال طبیعی خزینی این قسمت از میانکاله جدا شده و به یک جزیره تبدیل شده است. همچنین در برخی منابع تاریخی از آشوراده با عنوان مجمع الجزایر آشوراده که شامل سه جزیره بوده یاد شده است. گفته می شود دو جزیره دیگر نیز به دلیل بالا آمدن سطح آب دریا به زیر آب فرو رفته اند و تنها همین جزیره باقی مانده است.

جالب است بدانید که سفرهای زیادی به این جزیره صورت می گیرد و طبق آمارها تنها در نوروز سال ۹۷ حدود ۲۲ هزار گردشگر از این منطقه دیدن کرده اند. اگر قصد سفر به این منطقه را دارید بهترین زمان سفر به جزیره آشوراده در فصل های بهار و ابتدای فصل پاییز است. در این زمان علاوه بر اینکه هیچ خطری تهدیدتان نمی کند می توانید از جاذبه های گردشگری این منطقه نهایت لذت را ببرید.

 

جزیره آشورداه کجاست؟

 

چطور به بندرترکمن و جزیره آشوراده برویم؟

فاصله تهران تا بندرترکمن چیزی در حدود ۳۸۷ کیلومتر است و بهترین روش برای سفر به این منطقه استفاده از قطار تهران گرگان است. اما چرا؟ به این دلیل که قطار تهران گرگان یکی از مشهورترین مسیرهای قطاری کشور است. مسیر این قطار را می توان زیباترین مسیر قطاری کشور دانست. در راه و در طول مسیر با جاذبه های دیدنی فراوانی رو به رو خواهید شد و مطئنا لذت زیادی از مسیرخواهید برد. جالب است بدانید که در این مسیر قطارهایی با عنوان قطار گردشگری وجود دارد که گردشگران خارجی تنها برای بازدید از مسیر از آن ها استفاده می کنند.

البته برای سفر به شهر گرگان می توانید از بلیط هواپیما نیز استفاده کنید.

 

چطور به بندرترکمن و جزیره آشوراده برویم؟

 

جاذبه های گردشگری جزیره آشوراده

در این جزیره حیات وحش و گونه های جانوری مختلفی را خواهید دید. پرنده های زیادی در این جزیره و آب های اطراف آن وجود دارند و این منطقه به عنوان پناهگاه پرندگان مهاجر شناخته می شود. این پرندگان در تمام فصول در حوالی آشوراده وجود دارند که باعث به وجود آمدن مناظری جذاب و دیدنی می شوند. سال ها پیش در این جزیره ببر مازندران نیز وجود داشت که با شکار ناپدید شدند.

گونه های شغال، خرگوش، اسب وحشی، روباه، گراز، کبک و قرقاول از دیگر گونه های جانوری این منطقه است. پوشش گیاهی این منطقه نیز شامل بوته های تمشک، خار خود رو و درختان انار ترش است.

قلعه هایی که در این جزیره توسط روس ها ساخته شده نیز از جاذبه های تاریخی این جزیره محسوب می شود. این جزایر به سبک معماری روس ها ساخته شده.

نکته جالب دیگری که باید در مورد این جاذبه گردشگری بدانید این است که ۴۰ درصد از خاویار کشور از آب های اطراف این جزیره تامین می شود.

تماشای فلامینگوها از دیگر جاذبه های گردشگری جزیره آشوراده است.

همچنین در سواحل آشوراده طرح دریایی موجود است و می توانید در این مناطق شنا کنید. در این جزیره هتل یا محل اقامت وجود ندارد و معمولا گردشگران در شهرهای بندر ترکمن و گرگان اقامت می کنند. در شهر گرگان می توانید هتل های زیادی پیدا کنید که در سطح های کیفی و قیمت های متفاوت موجود هستند.

در پایان مقاله پیشنهاد می کنیم اگر به دنبال بازدید مکان های جذاب و کمتر شناخته شده کشور هستید مقاله مناطق آزاد ایران را نیز مطالعه کنید.

برچسب : جزایر ایران

نظرات

سلام خیلی جالب بود من اصلا فکر نمی کردم دریای خزر هم جزیره داشته باشد و اشوراده تنها جزیره ایران باشد از دریای خزر باز هم از این اطلاعات خوب برای ما بذارید خستع نباشید