هواپیما بوئینگ ۷۳۷

هواپیما بوئینگ ۷۳۷

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

شرکت هواپیمایی بوئینگ یکی از موفق ترین شرکت های هواپیمایی در دنیاست و بهترین نوع از پرنده های غول پیکر را در آشمان های دنیا به پرواز در می آورد. بوئینگ نامی آشنا در تمام دنیاست و از سال های ابتدایی شروع به فعالیت خود، بهترین هواپیماهای ممکن دنیا را در بزرگترین ابعاد ممکن تولید کرده و رقیبی جدی برای شرکت های بزرگ دیگری چون ایرباس بوده است. در ادامه با بررسی بوئینگ ۷۳۷ با ما همراه باشید.

بوئینگ ۷۳۷

بوئینگ از سال ها پیش هواپیماهای بسیاری را در کارگاه های خود تولید کرده و در اختیار شرکت های هواپیمایی مختلف قرار داده است. طی سال های ۱۹۶۴، بوئینگ نسل جدیدی از هواپیماهای خود که بوئینگ ۷۲۷ نام داشت را به بازار عرضه می کرد، اما در سراسر دنیا احساس نیاز به هواپیمایی کوچکتر با بردی مناسب به وجود آمده بود.

بوئینگ 737

در سال ۱۹۶۵ بوئینگ طراحی یک هواپیما جدید با ظرفیتی ۷۰ نفره را داد که در مقایسه با هواپیماهای ۱۰۰ نفره لوفت هانزا جذابیت آن چنانی نداشت. بوئینگ به بررسی طراحی های خود پرداخت و ایده هواپیمایی کشیده تر را مطرح کرد. در همین زمان بود که بوئینگ ۷۳۷ در آوریل ۱۹۶۷ سر از کارخانه های بوئینگ بیرون آورد و به زودی یکی از هواپیماهای موفق در آسمان های دنیا شد.

بوئینگ 737 در ایران

بوئینگ ۷۳۷ در مد های مختلفی تابحال تولید شده است و به دلیل استقبال زیاد مخاطبین از این هواپیما لقب دوردانه بوئینگ را به خود اختصاص داد و در همان سال های اولیه تبدیل به پرفروش ترین جت مسافربری جهان شد.

مشخصات کلی بوئینگ ۷۳۷

با موفقیت در طراحی و ساخت بوئینگ ۷۳۷، مدل های متفاوتی از این جت مسافربری طراحی و ساخته شد که هریک مشخصات و موتورهای متفاوتی دارند، اما در طرح کلی تمام این هواپیماها دو موتور توربوفن در زیر بال های در نظر گرفته شده است.

فاصله نوک دو بال از یکدیگر ۲۸٫۴ متر؛ طول کلی هواپیما نیز ۳۰٫۵ متر در ارتفاعی ۱۱٫۳ متری است. هواپیما بوئینگ ۷۳۷ بطور کلی ظرفیتی ۱۳۰ نفره دارد و بیشینه سرعت آن نیز ۸۹۰ کیلومتر بر ساعت است. همچنین محدوده پروازی آن نیز ۴۶۸۸ کیلومتر گزارش شد که یکی از کاراترین نمونه هواپیماهای بوئینگ است.

صندلی های بوئینگ 737

همانطور که گفته شدن بوئینگ ۷۳۷ در مدل های مختلفی تولید شد و به طور متوسط مشخصات کلی آنها دارای شباهت بسیار زیادی با یکدیگر است. اما در ادامه انواع مدل های بوئینگ ۷۳۷ را نیز باهم بررسی خواهیم کرد.

مدل های مختلف هواپیما بوئینگ ۷۳۷

بوئینگ ۷۳۷ با استقبال و موفقیت بسیار زیادی همراه بود و به همین دلیل در نمونه های بسیار زیادی تولید شد. از اولین روزهای تولید ۷۳۷ تابحال، ۴ نسل مختلف از این هواپیما تولید شده است و پیشرفت آن حتی تا تولید جت های تجاری و نظامی نیز گسترش یافت.

  • نسل اولیه بوئینگ ۷۳۷: در نسل اول این هواپیما که بوئینگ ۷۳۷ سری ۱۰۰ نامیده شد، بدنه هواپیما دارای طول نسبتا کوتاهی بود و تنها ۳۰ فروند از این هواپیما تولید شد. در سری دوم بوئینگ ۷۳۷ که سری ۲۰۰ بود، و البته با نام مدل استاندارد بوئینگ نیز شناخته می شود، همان ویژگی های سری ۱۰۰ به کار رفت. البته در طراحی بدنه کمی تغییرات طاهری نیز اضافه شد.
  • نسل دوم ۷۳۷، سری کلاسیک: در دومین نسل از بوئینگ های سری ۷۳۷ که به نام سری کلاسیک نامگذاری شدند، تغییرات مشهودتری در بدنه و طراحی به وجود آمد. در دومین نسل از بوئینگ ۷۳۷ سری های ۳۰۰ تا ۵۰۰ با مشخصات زیر تولید شدند:
    بوئینگ ۷۳۷ سری ۳۰۰: دارای مشخصاتی مشابه با مدل استاندارد یا همان سری ۲۰۰، افزایش ابعاد هواپیما
    بوئینگ ۷۳۷ سری ۴۰۰: تغییر در طول هواپیما و کشیده تر شدن و همچنین تغییر در حجم هواپیما
    بوئینگ ۷۳۷ سری ۵۰۰: کاهش مجدد طول هواپیما و تولید هواپیماهایی کوتاهتر
  • نسل سوم از هواپیما بوئینگ ۷۳۷: نسل سوم از ۷۳۷ به نام مدل های NG معرفی شدند. این هواپیماها نیز در سری های ۶۰۰ تا ۹۰۰ تولید شدند که مشخصات آنها عبارتند از:
    بوئینگ ۷۳۷ سری ۶۰۰: این مدل کوچکتر و دارای ابعادی مشابه با سری ۵۰۰ بود اما از امکانات مناسبتری برای آن استفاده شد.
    بوئینگ ۷۳۷ سری ۷۰۰:
    ابعاد این هواپیما نیز دارای ابعادی مشابه با سری ۳۰۰ بود و تنها کمی تفاوت داشت اما سعی بر آن بود تا از امکانات به روزتری در آن استفاده شود.
    بوئینگ ۷۳۷ سری ۸۰۰:
    این هواپیما نیز دارای موتورهای قدرتمند و مشابه با سری ۴۰۰ بود اما در مدل های پیشرفته تر و قوی تر.
    بوئینگ ۷۳۷ سری ۹۰۰:
    بوئینگ سری ۹۰۰ بزرگترین سری از بوئینگ های ۷۳۷ بود و ظرفیتی ۱۸۹ نفری دارد.
  • نسل چهارم از بوئینگ ۷۳۷، سری MAX: بوئینگ ۷۳۷ جدیدترین نوع از هواپیماهای این مدل بود و تلاش بر آن شد تا بهترین ویژگی های ممکن برریو این سری قرار بگیرد. سری ۷۳۷ مکس در چهار نوع مختلف تولید شد که عبارتند از:
    بوئینگ ۷۳۷ سری MAX 7: مکس سری ۷ با تغییرات بسیاری همراه بود و ایده کلی طراحی آن مشابه با سری ۷۰۰ است. این مدل با موتورهای جدیدتر و قوی تر همراه شد و همچنین در طراحی بال و بازدهی آن نیز تغییرات چشمگیری به وجود آمد.
    بوئینگ ۷۳۷ سری MAX 8: طراحی کلی این هواپیما نیز برگرفته از بوئینگ ۷۳۷ سری ۸۰۰ بود و با موتورهای جدیدتر و قوی تری همراه بود. همچنین امکانات به روزتری در مقایسه با سری مکس ۷ برروی آن نصب شد.
    بوئینگ مکس ۲۰۰، MAX 200: این مدل همان بوئینگ مکس سری ۸ بود با این تفاوت که تعداد مسافران آن به ظرفیت ۲۰۰ نفره رسید.
    بوئینگ ۷۳۷ سری MAX 9: این سری نیز دارای طرح کلی سری ۹۰۰ بود و با نسل سوم از موتورهای توربوفن همراه شد. همچنین تغییراتی نیز در بال ها و بازدهی آن نیز انجام شد.
  • جت های تجاری ۷۳۷: این نسل از بوئینگ ها در سری های تجاری نیز طراحی و تولید شدند که با نام های تجاری BBJ و BBJ2 به بازار عرضه شدند. طراحی کلی این هواپیماها به ترتیب برگرفته از هواپیماهای سری ۷۰۰ و سری ۸۰۰ بود.

بوئینگ ۷۳۷ در ایران

در طی چند سال گذشته تعدادی از هواپیماهای سری ۷۳۷ به کشور وارد شده اند و در اختیار شرکت های هواپیمایی داخلی قرار دارند. بوئینگ ۷۳۷ در آشیانه شرکت های هواپیمایی تابان، کاسپین، آسمان، سپهران، وارش و ساها قرار دارد و درحال خدمت رسانی به مسافران است. در ادامه به طور کامل نیز در مورد آنها صحبت خواهیم کرد.

بوئینگ ۷۳۷ سپهران

شرکت هواپیمایی سپهران یکی از جوانترین شرکت های هواپیمایی کشور است که در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ اقدام به خرید چندین فروند از هواپیماهای بوئینگ سری ۷۳۷ کرد. بوئینگ های موجود در آشیانه هواپیمایی سپهران عبارتند از:

  1. EP-FSA (737-5L9)I
  2. EP-FSB (737-529)I
  3. PK-KSM (737-529)I
  4. PK-TZA (737-33V)I

بوئینگ ۷۳۷ کاسپین

شرکت هواپیمایی کاسپین نیز یکی دیگر از شرکت های هواپیمایی داخلی است که توانسته با ارائه بسیار مناسب، رضایت مسافران را در پروازهای خود به دست بیاورد. این شرکت هواپیمایی ۴ مدل از بوئینگ های ۷۳۷ را در آشیانه خود دارد.

  1. EP-CAP (737-4H6)I
  2. EP-CAR (737-4H6)I
  3. EP-CAQ (737-4H6)I
  4. UR-COK (737-31S)I

 

بوئینگ ۷۳۷ شرکت آسمان

شرکت آسمان نیز به عنوان یکی دیگر از هواپیمایی های موفق داخلی، تعدادی از بوئینگ های ۷۳۷ را در خدمت گرفته است. سری بوئینگ هایی که این شرکت مورد استفاده قرار داده است نیز عبارتند از:

  1. EP-APP (737-4H6)I
  2. EP-APO (737-4H6)I
  3. EP-NSM (۷۳۷-۴Q8)I
  4. EP-NSN (۷۳۷-۴H6)I

بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی آتا

شرکت هواپیمایی آتا نیز یکی دیگر از شرکت های هواپیمایی است که به استفاده از بوئینگ های ۷۳۷ پرداخته و ۲ نسل از این سری بوئینگ ها را در خدمت مسافران قرار داده است. این هواپیماها نیز عبارتند از:

  1. EP-TAF (737-332)I
  2. UR-CON (737-5L9)I

بوئینگ ۷۳۷ تابان

شرکت هواپیمایی تابان نیز به استفاده از بوئینگ های ۷۳۷ پرداخته است. این شرکت هواپیمایی در آشیانه خود تنها یک مدل از ۷۳۷ را دارد که با نام I(EP-TBJ (۷۳۷-۴Q8 شناخته می شود. شرکت هواپیمایی تابان بوئینگ ۷۳۷ خود را در سال ۲۰۱۵ خریداری کرده و به ناوگان هوایی خود اضافه کرد.

بوئینگ 737 شرکت هواپیمایی تابان

بوئینگ ۷۳۷ ساها

شرکت هواپیمایی ساها نیز یکی دیگر از ایرلاین هایی است که از این مدل بوئینگ ها استفاده می کند. هواپیمایی ساها دو مدل از ۷۳۷ ها را مورد استفاده قرار می دهد که هر دو نیز از کشور ترکیه خریداری شده و به کشور آورده شده اند. بوئینگ های ساها عبارتند از:

  1. EP-SII (۷۳۷-۳۱S)I
  2. EP-SIJ (۷۳۷-۳Q8)I

 

بوئینگ ۷۳۷ در ناوگان هوایی وارش

شرکت هواپیمایی وارش به عنوان یکی از جدیدترین و جوانترین هواپیمایی های کشور اقدام به استفاده از سری پرنده های ۷۳۷ کرده است. این شرکت هواپیمایی در اقدامی به خرید ۴ فروند از بوئینگ های ۷۳۷ پرداخت که عبارتند از :

  1. EP-VAF (۷۳۷-۵Q8)I
  2. EP-VAI (۷۳۷-۳۱S)I
  3. EP-VAR (۷۳۷-۵۲۴)I
  4. EP-VAA (۷۳۷-۳۳S)I

تمامی بوئینگ های ۷۳۷ که در قبل معرفی شدند از کشورهای مختلف دنیا خریداری شده و به کشور وارد شده اند. تقریبا هریک از این هواپیماها به طور متوسط در حدود ۱۰ سال خارج از مرز های کشور مشغول به فعالیت بوده اند و با ثبت ریجستری های جدید به کشور ما وارد شده اند. در گذشته شرکت ایران ایر نیز از بوئینگ های ۷۳۷ استفاده می کرد که همگی مدل های آن سال ها پیش از خدمت برکنار شدند.

هواپیماهای مشابه

نظرات