۵ فستیوال زیبای چین، بهترین انگیزه برای سفر

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

حتی اگر به کشور افسانه ای و تاریخی چین سفر نکرده باشید، حتما در مورد جاذبه های فوق العاده خاص و فستیوال های جذاب آن شنیده اید. اگر بخواهیم بهترین توصیف از چین را گفته باشیم، واقعا باید آن را بخشی کاملا جدا از این کره خاکی دانست! چین به قدری داستان ها و افسانه های مختلف و هیجان انگیز در دل خود نهفته است که می توان چندین جلد داستان هزار و یک شب برای آن نوشت. راستش را بخواهید برای شناخت کشور چشم بادامی ها، تنها سفری چند روز یا چند ماهه کفایت نمی کند! در این مقاله تصمیم داریم تا به معرفی ۵ مورد از بهترین فستیوال های زیبای کشور چین بپردازیم که از جمله انگیزه های سفری گردشگران در انتخاب این کشور ۷۰۰۰ ساله است.

 

کشور چین، قدیمی ترین تمدن باستانی جهان

بد نیست ابتدا اطلاعات کوتاهی در مورد کشور چین در اختیار شما بگذاریم. تمام مناطق و کشورهای دنیا تاریخ زنده و پویایی در اعصار و گذشته خود نفته دارند اما برخی از آنها مانند کشور مصر، یونان، ایران خودمان و چین همیشه در ابتدای لیست قدیمی تزین کشورهای دنیا قرار دارند.

چین را کشوری با تاریخی ۷۰۰۰ ساله در دنیا می شناسند، اما قدمت آن تنها به این مقدار خلاصه نمی شود. بر اساس شواهد به دست آمده اولین حضور انسان در منطقه چین و غارهای شهر پکن به ۶۸۰ تا ۷۸۰ هزار سال پیش بر می گردد و فسیل بدست آمده نمونه ای از انسان های راست قامت بوده که تنها خلاقیت و هوش آنها محدود به شکار و تولید آتش بوده است.

پس می توانیم کشور چین را هم به عنوان فرزند بزرگ این کره خاکی در نظر بگیریم، نه مانند قاره های جدید که ته تغاری های خانواده کره زمین اند! ممکن است برای شما هم جالب باشد اگر بدانید مسافران کشور چین تنها در دسته توریست ها و تجار نیستند، و بخش عمده ای از سهم خرید بلیط هواپیما خارجی در سفر به این سرزمین پهناور را تاریخ شناسان و علاقمندان به باستان شناسی به خود اختصاص داده اند!

 

راهنمای سفر به چین و معرفی جاذبه های گردشگری و توریستی سرزمین اژدها

 

چین به قدری اطلاعات جالب و هیجان انگیز در خود دارد که در تمام دنیا شناخته شده است و در ایران خودمان اولین کشوری که از بچگی با آن آشنا می شویم، همین چین است! چرا که محصولات این چشم بادامی های سخت کوش در همه زمینه های ممکن در بازارهای کشورمان وجود دارد.

چین در زمره بزرگترین کشور های دنیا قرار دارد و ۱٫۵ میلیارد انسان را در خیابان ها و شهرهای شلوغش جای داده است. شاید برای شما هم جالب باشد اگر بدانید که زبان اول دنیا هم؛ بر خلاف انتظارتان؛ چینی است و نه انگلیسی! زبان انگلیسی یک زبان رایج است اما چین با داشتن ۱٫۵ میلیارد گوینده، زبان اول دنیاست. اگر علاقمند به مطالعه بیشتر در مورد چین شده اید خواندن مقاله راهنمای سفر به چین، کشوری ۷ هزار ساله را به شما پیشنهاد می کنیم.

برای آنکه خیلی هم از موضوع مقاله دور نشویم، بیاید به سراغ فستیوال های زیبای چین برویم، چرا که داستان زیبای های خاص، آداب و رسوم، غذاهای خوشمزه، فرهنگ و جاذبه های طبیعی، تاریخی و توریستی چین سری دراز دارد!

 

فستیوال های جذاب چین، ۵ گانه ای افسانه ای!

آداب و رسوم و فرهنگ هر کشوری در سفر برای توریست ها جذابیت خاصی دارد و چین در تنوع فرهنگ های خاص و رسومی تحیر آور، پرچم دار جاذبه های فرهنگی دنیاست. جشن و ها و رقص های خاص چینی ها، عروسک گردانی در مراسم های خاص، استفاده از نماد هایی عجیب و غریب و انواع اژدها های رنگارنگ همگی مواردی هستند که پای ثابت جشن ها و فستیوال های چینی است، البته اگر بخواهیم از غذاهای خوشمزه شان چشم پوشی کنیم!

 

۱-جشن کریسمس در چین

با اینکه دین غالب مردم چین بودایی است، اما جشن سال نوی میلادی نیز به صورت رسمی در کشور چین برگزار می شود. اطلاع از این موضوع می تواند انگیزه مناسبی برای شما باشد تا برنامه سفر خود را همزمان با جشن سال نوی میلادی تنظیم کنید. جشن کریسمس در اول ماه ژانویه یا همان دی ماه خودمان برگزار می شود و فرصت حضور در بهترین ایام چین را خواهید داشت.

 

برگزاری جشن کریسمس در کشور چین

 

در جشن کریسمس مانند فرهنگ خودمان، مردم چین هم لباس هایی نو به تن می کنند و با انواع شیرینی ها و خوراکی های خوشمزه از یکدیگر استقبال می کنند و اگر رسم عیدی دادن هم داشتند، دیگر مشابهت بالایی با نوروز خودمان داشت! البته جشن کریسمس را با جشن سال نوی میلادی اشتباه نگیرید، این دو با هم فرق دارند و البته به لحاظ جاذبه های توریستی بسیار مفرح و خاص اند!

معروف ترین رقص چینی ها نیز که رقص اژدها نام دارد در هنگام سال نو برگزار می شود که علاوه بر محبوبیتی که در بین مردم چین دارد، در بین گردشگران خارجی نیز بسیار پر مخاطب و هیجان انگیز است! رقص به این صورت است که دو نفر لباسی از اژدها بر تن کرده و با حرکات خاصی و هماهنگ با موزیک در کوچه و خیابان‌ ها حرکت می‌ کنند.

 

۲-جشن سال نوی چینی، مهمترین رویداد سال

همانطور که قبل تر هم گفتیم، چینی ها دو جشن سال نو دارند، یکی جشن کریسمس و دیگری که جشن بومی خودشان است و جشن سال نوی چینی نام دارد. جشن سال نوی چینی با پدیدار شدن ماه در نخستین روز سال آغاز می شود و به همین دلیل گاهی به آن سال نوی قمری نیز گفته می شود.

طول مدت این جشن پر تب و تاب و هیچان انگیز ۱۵ روز است؛ که به تاریخ کشور ما ۱۶ تا ۲۳ بهمن ماه می شود؛ و در نهایت با جشن فانوس تمام می شود. البته جشن سال نوی چینی با اینکه بومی چینی هاست، در کشور های هنگ کنگ، تایوان، برونئی، مغولستان، سنگاپور، اندونزی، مالزی، فیلیچین و تایلند هم برگزار می شود.

از جمله روادید و رسوم خاصی که در طول جشن سال نوی چینی در جریان است، فرهنگ چینی های بودایی است. چینی‌ های بودایی، در این روز از خوردن گوشت پرهیز می‌ کنند. بودائیان بر این باورند که روشن کردن آتش و استفاده از کارد در روز اول سال نو، خوش یمن نیست؛ بنابراین معمولاً غذای این روز، از قبل پخته می‌ شود. جالب است بدانید که جشن سال نوی چینی در زمره بهترین فستیوال های پاییزی دنیا نیز قرار دارد!

 

جشن سال نوی چینی، مهمترین رویداد سال

 

چینی ها در این روز از عدد ۴ استفاده نمی‌ کنند زیرا معتقدند عدد۴، عدد مرگ است. مردم چین در این روز درباره سال گذشته صحبت نمی‌ کنند، بلکه درباره سال جدید و شروعی دوباره صحبت می کنند و همچنین به دیدار و بازدید بزرگتر های خانواده خود می‌ روند. یکی از اتفاقا هیجان انگیزی هم که در جشن های سال نوی چینی وجود دارد، رقص شیر است. رقص شیر یکی از کهن ترین آئین های چینی و رقص های فرهنگی آنهاست که البته در هند هم رواج دارد. این رقص در نواحی جنوبی، عموماً نمادی از رفع بدیمنی و از بین بردن ارواح خبیثه، و در عین حال دعوت از ارواح کامیاری و توانگری است ودر آن از  عروسکها و آهنگ‌ های ویژه خود استفاده می شود.

پس اگر قصد سفر به چین دارید پیشنهاد می کنیم سفر خود را همزمان با جشن سال نوی چینی برنامه ریزی کنید. اگر از این رویداد جذاب اطلاع نداشته اید و بلیط خود را از قبل خریداری کرده اید و الان پشیمانید، نگران نباشید! می توانید با درخواست استرداد بلیط هواپیما بلیط خود را پس بدهید و سفرتان را به بهمن ماه، که زمان برگزاری جشن سال نوی میلادی است، موکول کنید.

 

۳- جشن قایق اژدها، سفر به افسانه ها

اژدها با اینکه موجودی افسانه ای است، اما در فرهنگ چین آنقدر زنده و پویا حضور دارد که گویی هنوز هم زنده است و در آسمان های دنیا پرواز می کند! جشن قایق اژدها یا همان جشن اژدها که در زبان محلی مردم چین به نام ” Duanwu Festival” شناخته می شود، هم یک جشن ملی است و هم پرمخاطب ترین جشن سال!

چین کلا کشور شادی است و جشن قایق در آن به مدت ۵ شبانه روز و در ۵ ماه مختلف برگزار می شود. در باب تاریخی این جشن رنگارنگ هم گفته می شود که روایتی از مرگ و زندگی ” Chu Yuan” ، افسانه معروف چینی هاست. در طول این فستیوال جذاب غذاهایی مخصوص سرو می شود و پوشیدن لباس هایی مانند اژدها و برگزاری مسابقه قایق های دراگون از جمله روادید هیجان انگیز آن است.

 

جشن قایق اژدها، سفر به افسانه ها

 

از آنجا که در اعتقاد چینی ها اولین شعر در تاریخ چین در این روز سراییده شده است، گاها جشن سال نو را به نام “روز شعر” نیز می شناسند. استفاده از قایق‌ ها با نقاشی‌ هایی از اژدها نشانی از آوردن زندگی جدید است و این جشن اژدهایی در ۷ ام ماه ژوئن برگزار می‌ شود.

 

۴-جشن نیمه پاییز، فستیوالی هزاران ساله!

فستیوال نیمه پاییز  که به نام ماه چینی نیز شناخته می شود از مهمترین رویداد ها در بین مردم کشور چین است و با داشتن جاذبه هایی لذت بخش و زیبا در بین مردم دنیا نیز علاقمندان بسیاری دارد. این جشن سرزنده و پر شور هر سال در پانزدهمین روز از ماه هشتم تقویم قمری چینی برگزار می شود و به همین دلیل نیز تاریخ مشخصی روی تقویم میلادی ندارد و دلیل گرامیداشت آن، این است که ماه در طول شب کامل ترین و درخشان ترین قرص خود را دارد.

جشن نیمه پاییز در برگزاری خود تاریخی چند هزار ساله دارد و براساس اطلاعات موجود در سلسه ژو رونق و رواج بیشتری داشته؛ که یکی از حکومت های قدرتمند و بزرگ دوره های گذشته چین بوده است. فلسفه برگزاری این جشن پر هیجان پرستش ماه است و در نیمه پاییز میزهایی بزرگ و پر از میوه های پاییزی مانند هندوانه، سیب، خرمای سرخ، آلو و انگور برای پذیرایی برروی میزها قرار می گیرد و همگی در کنار نور زیبای فانوس های تزئین شده، صحنه ای جذاب و زیبا را به وجود می آورند.

 

 

فستیوال نیمه پاییز چین، فستیوالی هزاران ساله!

 

جشن نیمه پاییز در ماه های سپتامبر و اکتبر برگزار می شود و یک کیک هم به نام کیک ماه در این مراسم می پزند و از آئین برگزاری جشن است. جشن پاییزی چین با جشن برداشت محصول در گذشته همزمان بوده است و تاریخی ۳ هزار ساله دارد. ین جشن به قدری اهمیت دارد که شعرهای زیادی در مورد آن سروده شده است، الهام بخش داستان ها و افسانه های بی شماری بوده است و ریشه های آن توسط نسل ها، سینه به سینه منتقل شده است.

 

۵- فستیوال فانوس، جشن آسمانی نورانی

جشنواره فانوس یا ” Lantern Festival” یکی دیگر از جشن های معروف چینی هاست که معمولا در ۵ ام تا ۷ ام فوریه برگزار می شود. جالب است بدانید که فستیوال فانوس در آخرین روز از روزهای جشن سال نوی چینی، یعنی روز پانزدهم برگزار می شود و حکم اختتامیه جشن سال نوی میلادی را دارد.

جشن فانوس سابقه‌ ای بیش از دو هزار ساله دارد و قدمتش به زمان سلسله هان برمی‌ گردد. در این زمان بزرگان معابد بودا به صورت همزمان یک روز را به مناسبت بزرگداشت بودا انتخاب می‌کنند و فانوس‌هایی برای یابود او روشن می‌ نمایند. مردم نیز فانوس های خود را تهیه می کنند و برروی آن انواع جملات و آرزو های خود را می نویسند.

زمان برگزاری فستیوال فانوس به تاریخ کشور خودمان در اسفند ماه و یازدهمین روز این ماه پر از برف و سرما است. یکی از خوراکی های مخصوص و خوشمزه که در حین این مراسم سرو می شود نوعی کوفته برنجی شکم پر به نام yuanxiao و از غذاهای خاص این جشن نورانی محسوب می شود.

 

تصویری از فستیوال فانوس در چین

 

این جشنواره بدلیل فعالیت های پربار و متنوعش، به عنوان مفرح ترین جشن در میان جشنواره های چینی و روز قدردانی برای ماه کامل درخشان و روز تجدید دیدار و همبستگی خانواده ها معروف است. در این جشنواره، تعداد زیادی دلقک، افرادی که با چوب های بلند راه می روند، بندباز، سکوهای سیار برای اجرای نمایش و برنامه های راهپیمایی، موسیقی و طبل کوبی وجود دارد و البته رقص های معروف چینی: رقص شیر و اژدها و ترقه و آتش بازی نیز در این رویداد برگزار می شود.

راستش را بخواهید چین به قدری جاذبه ها و جشن های مختلف دارد که می توانید در همه ماه های سال و روز های هفته اسباب شادی و تفریح خود را در آن پیدا کنید و مطمئن باشید هر سبک و سلیقه و اخلاقی هم که داشته باشید، در سفر به چین دست خالی باز نخواهید گشت و حتما برای شما تجربه ای خاطره انگیز می شود.

نظرات

سلام و خسته نباشید
بنده خودم چند باری به چین سفر کردم و یکبار بر حسب تصادف همزمان با همین جشن سال نوی چینی بود. مردم چین واقعا فرهنگ و رسوم خیلی قشنگی دارن و مخصوصا موسیقی های بومی خودشون خیلی خاصن. مقالتون خیلی خوب بود، خسته نباشید

    سلام کاربر محترم
    خوشحالیم که مقاله از نظر شما جالب بوده است و متشکریم که با ارائه نظر خود فرصت انتقال تجربیات شخصی خود را در اختیار دیگران هم قرار می دهید.